Profetie in Nederland

Onderzoek naar Profetie 
De Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit start in samenwerking met de Universiteit van Tilburg ‘Profetie in Nederland’, een groot onderzoek naar de betekenis van profetie voor Christenen in Nederland.
De aanleiding voor dit onderzoek is de toenemende belangstelling voor profetie onder individuele christenen en binnen diverse kerken. Profetie lijkt niet langer een thema dat alleen binnen pinksterkerken en charismatische vernieuwingsbewegingen wordt gethematiseerd.
Over de (theologische) betekenis van profetie en daarmee verbonden praktijken lopen de meningen uiteen. Met dit onderzoek willen dr. Miranda Klaver en dr. Hans van Dijk inventariseren wat er binnen kerken gebeurt, wat voor praktijken zij tegenkomen en hoe er over profetie gedacht wordt in Nederland. Tevens beoogt het onderzoek een theologische reflectie te geven op de gevonden resultaten. Hiertoe is een uitgebreide vragenlijst samengesteld.
Op 30 mei hemelvaartsdag is tijdens de voorjaarsconventie van de Charismatische
Werkgemeenschap in Nederland (CWN)  het onderzoek gelanceerd.
Christenen van alle kerkelijke richtingen en daarbuiten zijn uitgenodigd om de online enquete in te vullen op de websitie vu.nl/profetie
Het onderzoek ‘Profetie in Nederland’ wordt vanuit de Onderzoeksplaats Charismatic and Pentecostal Christianity aan de Faculteit Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam geïnitieerd in samenwerking met verschillende Christelijke netwerken en organisaties.
profetie1
Advertentie

Een gedachte over “Profetie in Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s